【フィレンツェ】リストランテ・カファッギでビステッカ・アッラ・フィオレンティーナを食す Firenze - Enjoyed bistecca alla fiorentina at Ristorante Cafaggi
アカデミア美術館からほど近い、グエルファ通り添いにあるリストランテ・カファッギを訪れた。
I visited the Ristorante Caffaggi on Guerfa Street, not far from the Accademia Gallery.
この店は知り合いに紹介してもらったが、フィレンツェ名物のビステッカ・アッラ・フィオレンティーナが美味しいとのことだった。
店頭には、巨大な牛肉や魚が展示されていて、食欲がそそられる。
I was introduced to this restaurant by an acquaintance, but he said that the famous Florentine Bistecca alla Fiorentina was delicious.
Huge beef and fish are on display at the store, which is appetizing.
店内は落ち着いた雰囲気で、今風のお洒落な感じではない。地元の人も気軽に立ち寄るような、そんな店なのかもしれない。
まだ少し早い時間に空いたので、店内にはまだ誰もいなかった。
食事をしているうちに、次第に人々が訪れ始めたが、帰る前までには全ての席が埋まるほどではなかった。
The inside of the store has a calm atmosphere, and it is not a modern fashionable feeling. It may be such a store that locals can easily drop in.
It was a little early, so there wasn't anyone in the store yet.
As we were eating, people began to visit, but by the time we returned, not all seats were filled.
最初に、アーティチョークのフライを頼んだ。
日本ではあまり食べる機会のないアーティチョークだが、地中海原産の野菜で、イタリアではとてもポピュラーな食材だ。
その独特の形状からか、かつては媚薬と考えられたこともあったという。
アメリカに渡ったイタリア移民たちがカルフォルニアで大量に生産して、それがニューヨークのイタリア系マフィアの巨大な資金源になっていたこともあった。
ニューヨーク市長がマフィアの資金源を断つために、アーティチョーク禁止令を出したが、そのあまりの美味しさに、禁止の効果は全くなかったようだ。
そして、メインのビステッカ・アッラ・フィオレンティーナが運ばれてきた。
塩と胡椒を振っただけのシンプルな味付けだが、部位によって肉の硬さや味が微妙に異なっていて、次の部位はどんな味なのだろう、と次々にナイフとフォークが進む。
最初は、その量の多さに食べ切れるだろうか?と呆然としてしまったが、意外にも、ペロリとは行かないまでも、食べ切ってしまった。
And the main Bistecca alla Fiorentina was brought in.
It's a simple seasoning just by sprinkling salt and pepper, but the hardness and taste of the meat are slightly different depending on the part, and the knife and fork proceed one after another, wondering what the next part will be.
At first, can you eat up the amount? I was stunned, but surprisingly, I ate up, if not "Perori".
(Translated by Google Translate)
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