【ローマ】リストランテ・アレッシオでディナー Roma - Dinner at Ristorante Alessio
ローマ滞在、1日目のディナーは、ホテルのすぐ近くにあったリストランテ・アレッシオでディナー。
少し早い時間に行ったのですぐに座れたが、帰りにはすでに席を待つ人々がいた。駅に近いということもあり、人気店のようだった。
For dinner on the first day of our stay in Rome, I had dinner at the Ristorante Alessio, which was very close to the hotel.
I went a little early so I could sit down immediately, but on the way back there were already people waiting for my seat. It was like a popular shop because it was close to the station.
まずは、アーティチョークのフライ。
アーティチョークは、イタリアではカルフィーチョと呼ばれて、春と秋の旬の時期を楽しみにしている人が多いという。
First of all, the artichoke fry.
Artichokes are called Calficho in Italy, and many people are looking forward to the spring and autumn seasons.
ほうれん草のような野菜のシンプルな炒め物。
A simple stir-fry of vegetables like spinach.
ピッツァはイタリア料理を代表するメニュー。日本では、モチモチ生地のピッツァがポピュラーだが、パリッとした薄い記事のピッツァはローマ風。
とりわけ、ブロッコリーにソーセージ、最後に薄く切ったリコッタ・チーズをかけるのはローマ風ピッツァの代表格だ。
Pizza is a typical Italian menu. In Japan, pizza with chewy dough is popular, but pizza with crisp and thin articles is Roman style.
Especially, broccoli with sausage and ricotta cheese sliced at the end is a typical Roman pizza.
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